SAMSUNG CSC

Op de site staat al een heel lekker recept voor Tomatensalsa maar toch wil ik dit receptje ook nog met je delen. Ik noem hem tomatensalsa 2.0 omdat deze net wat anders smaakt dan mijn andere recept. En deze is ook echt heerlijk bij een lading nachos of op een stokbroodje.

Nu de weersvoorspellingen (eindelijk) de goede kant op gaan is het tijd om aan zomerse gerechtjes te denken. Eind van de week tikt de thermometer (hopelijk) de 20 graden aan en kunnen we eindelijk weer het terras opzoeken. Ik ben er gek op! Mijn favoriete terrassnack zijn nachos en dan het liefst met homemade dip. Deze tomatensalsa maken is een fluitje van een cent. Zeker als je een hakmachine hebt. Ik gebruikte mijn hakker en deze salsa was in 2 minuten klaar. Ideaal, zo blijft er meer tijd over om lekker in de zon te zitten.

Ingrediënten

8 trostomaten

2 sjalotten

1 teen knoflook

4 eetlepels verse koriander

2 eetlepels olijfolie

Sap van 1 limoen

Bereiding

Snijd de sjalotten fijn en pers de knoflook uit. Meng dit met het limoensap.

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en vruchtvlees. Snijd in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn en meng met de olie, tomaat en sjalottenmengsel. Laat minimaal 30 minuten staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *