SAMSUNG CSC

Misschien is het jullie wel opgevallen dat de lunch categorie behoorlijk uitgebreid is op Eefje’s Keuken. Daar is een simpele uitleg voor: I Love Lunch. Vandaag laat ik je zien hoe je zelf een broodje met Kip Kerriesalade kunt maken.

Zoals ik al zei hou ik heel erg van lunch. Ik ben gek op brood en zeker als het belegd is met lekker beleg of een salade. Zelf een salade maken voor op een broodje lijkt misschien moeilijk maar dat is het niet. Bijna alle salades die je kant-en-klaar in de winkel koopt kun je zelf namaken thuis. En ik moet eerlijk zeggen dat ik dat nog veel lekkerder vind. Maar gemak dient de mens en ik koop ook echt wel eens een bakje met salade in de supermarkt. Dat scheelt nou eenmaal wat tijd. Kip Kerriesalade is een van mijn favoriete salades. Ik hou van de milde kip kerriesalade met daarin stukjes ananas. Hou je hier niet van dan laat je dat gewoon weg.

Ingrediënten voor 2 broodjes

2 broodjes naar keuze

1 kipfilet

3 eetlepels mayonaise

1 theelepel curry

1 eetlepel kerriepoeder

2 ananasringen, uit blik

Rucola

½ Liter kippenbouillon

Bereiding

Leg de kipfilet in een pan met de bouillon en breng aan de kook. Kook de kipfilet in ongeveer 25 minuten gaar. Haal uit de bouillon en laat afkoelen.

Als de kipfilet is afgekoeld trek je hem met twee vorken uit elkaar zodat je kleine slierten krijgt. Dit kun je ook met je handen doen.

Meng de mayonaise met de curry en kerriepoeder en roer goed door.

Snijd de ananas in kleine stukjes en roer dit samen met de kip door de mayonaise.

Snijd de broodjes helemaal doormidden en verdeel hierover wat rucola. Beleg royaal met de kip kerriesalade.

2 comments on “Broodje Kip Kerriesalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *