SAMSUNG CSC

Laat ik beginnen met het feit dat deze Pita met Kip en Tzatziki echt onmogelijk was om op de foto te zetten. Een pitabroodje met inhoud aantrekkelijk op de foto zetten is iets dat mij nog niet echt goed lukt. Maar omdat dit zo lekker en makkelijk is wil ik jullie dit recept niet onthouden.

Af en toe kan ik echt genieten van een broodje shoarma of kipshoarma. Met een flinke klodder knoflooksaus of in dit geval tzatziki. O zo slecht, maar soms heel lekker. Zelf maken is natuurlijk een stuk gezonder dan van de plaatselijke shoarmatent. Maak er je eigen tzatziki bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Het recept voor homemade tzatziki vindt je hier. Het voordeel aan je eigen kipshoarma maken is dat je hem naar eigen smaakt kunt kruiden. Ik ben gek op cajun kruiden dus koos hiervoor. Je kunt ook shoarmakruiden gebruiken.

Ingrediënten voor 4 broodjes

2 kipfilets

4 pitabroodjes

1 eetlepel cajunkruiden

Sla naar keuze, ik gebruik rucola

1 keer recept voor tzatziki

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.

Verhit wat olie in een koekenpan en voeg hier de kipfilet bij. Bestrooi de kipfilet met de cajunkruiden. Zorg dat alle kanten van de kipreepjes voorzien zijn van kruiden. Bak de reepjes gaar.

Verwarm de pita broodjes in de oven of broodrooster. Snijd de broodjes half open. Verdeel wat van de sla in de broodjes en vul met de kipfilet. Schep een flinke eetlepel tzatziki op de kip in de opening van de broodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *