SAMSUNG CSC

Eindelijk is daar dan het mooie weer. Wat was ik daar aan toe! Als ik naar deze Mango-Aardbei ijsjes kijk krijg ik meteen zin in de zomer. Maar ze zijn ook erg lekker als het nog geen zomer is hor!

De vormpjes waar ik deze ijsjes mee maakte kocht ik vorige zomer al bij de Ikea en stonden nog steeds in het plastic in de kast. Zonde natuurlijk maar het was er vorig jaar niet van gekomen ze te gebruiken. Bij het opruimen van mijn keukenkastjes kwam ik ze weer tegen en besloot ze meteen te gebruiken. Weer of geen weer, een ijsje is altijd lekker toch? Ik heb voor deze ijsjes zowel diepvries als vers fruit gebruikt. Beide gaat prima. Omdat mijn aardbeien nog niet zo zoet waren heb ik er wat suikerwater bij gedaan. Dit hoef je natuurlijk niet te doen. Voeg wel wat vocht toe bij het fruit voor je het pureert zodat je je staafmixer niet kapot maakt. Je kunt deze ijsjes maken met elk fruit dat je lekker vind.

Ingrediënten voor 6 ijsjes

75 gram mango

100 gram aardbeien

100 milliliter water

1 eetlepel suiker

Bereiding

Gebruik je fruit uit de diepvries laat dit dan eerst ontdooien.

Doe het water met de suiker in een steelpannetje en laat de suiker smelten. Zet even apart.

Pureer de mango en aardbei met een paar lepels suikerwater apart van elkaar met een staafmixer glad. Schenk een klein laagje mango in elk ijsvormpje. Heb je geen ijsvormpjes kun je ook plastic bekertjes gebruiken. Zet dit minimaal 1 uur in de vriezer.

Verdeel de gepureerde aardbei over de vormpjes en zet hierin de stokjes. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *