Eefjeskeuken ontdekt

Het is alweer tijd voor de tweede editie van Eefje´s Keuken ontdekt. Carlijn en ik zijn weer op pad gegaan in Tilburg. Dit keer streken we neer bij Anvers.

AnversBron

Anvers is gelegen aan de Oude Markt, het straatje naast de Heikense Kerk. Zoals de naam misschien al doet vermoeden doet de sfeer in Anvers aan of je in een café/eetcafé in Antwerpen bent. Anvers is van ’s ochtends tot ’s avonds open en je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner of een borrel. De sfeer is gemoedelijk en het publiek erg divers. Jong en oud weten hun weg te vinden naar Anvers. Zowel binnen als op het grote terras zit het vaak goed vol. Wij gingen natuurlijk om de lunchkaart eens te bestuderen (en om stiekem nog een wijntje te drinken nadien). De kaart is erg uitgebreid en zeker de moeite waard om eens goed te bestuderen. Kies bijvoorbeeld een van de specials als broodje pulled pork of het broodje hamburger met Anvers-saus. Of kies een van de luxe broodjes.

Carlijn ging vandaag voor het warme broodje geitenkaas met rucola, walnoten en honing-mosterdsaus.

SAMSUNG CSC

Het broodje was ruim belegd met dikke plakken geitenkaas en flink wat walnoten. Het honing-mosterdsausje past prima bij de combinatie geitenkaas/walnoot. Ook werd het broodje geserveerd met wat salade.

Ik koos voor de dikke boterhammen met Belgische garnalenkroketten met peterseliemayonaise.

SAMSUNG CSC

Erg smaakvolle garnalenkroketten op vers bruin brood. De peterseliemayonaise werd naast het brood geserveerd zodat je zelf kan doseren. Dat vond ik een pluspunt. Ook hier wordt naast de boterhammen wat salade op het bord geserveerd.

Anvers is een aanrader als je lekker wil lunchen, een kop koffie of borrel wil drinken. Het ademt binnen echt de sfeer van een Antwerps café. Ben je bierliefhebber? Anvers heeft een zeer uitgebreide (Belgische) bierkaart die zeker de moeite waard is om eens te bekijken!

 

Adres Anvers: Oude Markt 8-10, Tilburg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *