SAMSUNG CSC

Heb je de tekenfilm Ratatouille wel eens gezien? Als echte foodliefhebber moet je die natuurlijk gezien hebben. Helaas moet ik bekennen dat ik hem niet gezien heb. Wel maakte ik deze Ratatouille uit de oven. Een bijzonder lekker bijgerecht.

Ratatouille is een Frans gerecht dat volgens Wikipedia vooral in de Provence geserveerd wordt. De basis ingrediënten zijn aubergine, courgette, tomaat, ui en knoflook. Wat je niet ziet op de foto is dat op de bodem van de ovenschaal een laagje tomatenpuree met knoflook zit. Tijdens het bakken trekken de smaken in de groenten. Ratatouille is een erg smaakvol bijgerecht dat er ook nog eens fantastisch uit ziet door de kleuren van de groenten.

Ingrediënten voor 4 personen

1 aubergine

1 courgette

2 rode uien

4 tomaten

280 gram tomatenpuree

2 tenen knoflook

1 theelepel gedroogde tijm

Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Snijd de aubergine, courgette, ui en tomaten in dunne plakjes. Je kunt dit doen met een mandoline of met de hand.

Pers de knoflook uit en meng dit met de tomatenpuree. Verdeel dit over de bodem van een ovenschaal. Leg hier de plakjes groenten in. Doe dit in de volgorde die je wilt. Zet de plakjes recht of leg ze trapsgewijs.

Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bestrooi met de tijm.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de groenten 30 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *