SAMSUNG CSC

Zoals ik vast al eerder heb gezegd: ik ben gek op soep! Ik wilde al een hele tijd Noodlesoep maken en ik baal dat ik het niet eerder heb gedaan. Wat was dit lekker. Ik heb deze soep vrij basic gehouden maar het mooie is dat je eindeloos kunt variëren.

Voor deze noodlesoep heb ik glasnoodles gebruikt. Deze had ik toevallig nog in huis en vind ik er lekker. Je kunt alle soorten noodles gebruiken die je wilt. Als vulling van de soep heb ik babyspinazie, lente-ui en champignons gebruikt. En natuurlijk een gekookt eitje. Je kunt ook paksoi en taugé toevoegen. Voor wat extra smaak heb ik de champignons in wat sojasaus gewokt. Dit geeft de soep net wat extra smaak. Deze soep vult goed dus je kunt hem prima als maaltijdsoep eten. Neem dan net wat meer noodles dan in het recept staat. Ik at hem als lunch.

Ingrediënten voor 2 personen

50 gram glasnoodles

½ Liter groentebouillon

2 eieren

100 gram champignons

50 gram babyspinazie

2 lente-uitjes

2 eetlepels sojasaus

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel de eieren en halveer ze.

Snijd de champignons in vieren en wok deze 5 minuten in de sojasaus totdat ze geslonken zijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Bereid de noodles volgens aanwijzing op de verpakking. Breng de bouillon aan de kook.

Verdeel de spinazie en noodles over een bord of kom en schenk hier de bouillon op. Verdeel de champignons, lente-ui en eieren over de borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *