SAMSUNG CSC

Nu we richting de zomer gaan heb je misschien de barbecue weer uit het stof gehaald. Deze Komkommersalade is een fris bijgerechtje bij de barbecue.

Hoewel vlees natuurlijk de hoofdrol heeft op de barbecue zijn de bijgerechten wat mij betreft net zo belangrijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak meer bijgerechtjes eet dan vlees. Het duurt ook vaak zo lang voordat het vlees klaar is. Ik ben gek op salades in de zomer en zeker bij de barbecue. Deze komkommersalade is fris en licht. Zo houd je nog plek over voor een stukje vlees of andere salades.

Ingrediënten voor 4 personen

3 komkommers

15 gram verse dille

4 eetlepels azijn

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel suiker

Snufje zout

Bereiding

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Ik sneed de komkommer eerst doormidden en daarna in dunne plakjes. Snijd de dille fijn en doe dit samen met de komkommer in een grote bak.

Meng de azijn met de olijfolie, suiker en zout en giet dit over de komkommer.

Zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Related posts:

Aardappelsalade
Aziatische Bloemkoolroosjes
Falafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *