SAMSUNG CSC

Deze Aardappelsalade is geïnspireerd op de Duitse kartoffelensalat. Ik gaf er mijn eigen draai aan het ik moet eerlijk zeggen dat ik deze lekkerder vind.

Als ik eerlijk ben vind ik kant-en-klare aardappelsalade heerlijk. Het is heel slecht voor je maar dat kan af en toe zo lekker zijn. Vooral die van de Aldi is favoriet. Hoewel kant-en-klaar erg makkelijk is smaakt deze salade toch net wat beter. En een stuk minder vet. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de augurkjes vergeten was bij de salade op de foto. Die heb ik later pas bijgevoegd. Eet deze aardappelsalade met wat stokbrood of bij de barbecue.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo krieltjes

15 gram verse dille

4 grote augurken

100 gram magere kwark

50 milliliter azijn

3 eetlepels mayonaise

1 volle eetlepel grove mosterd

Bereiding

Was de krieltjes onder de kraan. Snijd de krieltjes in vieren. Je mag de schil eraan laten. Kook de krieltjes 5 minuten in een pan met ruim water en een flinke snuf zout. Giet de krieltjes af en laat helemaal afkoelen.

Meng de kwark met de azijn, mayonaise en mosterd.

Snijd de augurken in kleine stukjes en snijd de dille fijn. Doe dit bij de krieltjes in een grote kom en meng hier de dressing bij. Zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.

1 comment on “Aardappelsalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *