SAMSUNG CSC

Deze quiche is speciaal voor alle vleesliefhebbers. Deze Meatlovers Quiche zit boordevol vlees, kaas en een klein beetje groenten.

In mijn vriezer liggen altijd wel pakjes bladerdeeg en hartige taart deeg. Ik had wat aangebroken pakjes dus wilde hier een quiche mee maken. Ik vroeg Ton wat voor quiche hij wilde eten en het enige waar ik het mee kon doen was: een met veel vlees. Nou ben ik de beroerdste niet dus het werd een quiche met vlees. Stiekem heb ik ook nog wat ui toegevoegd omdat ik niet alleen maar vlees wilde gebruiken. En de ui combineert goed met de ham en spekjes die in de quiche zitten.

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg

125 gram spekreepjes

125 gram hamblokjes

1 grote ui

75 gram geraspte kaas

4 eieren

125 gram crème fraîche

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een quiche- of springvorm in met boter of bakspray.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed de bakvorm hiermee. Zorg dat je de randjes goed op elkaar drukt. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter. Als de spekreepjes krokant zijn laat je ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd ondertussen de ui in ringen en bak dit in het vet van de spekreepjes.

Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas hier doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Verdeel de spekreepjes, hamblokjes en ui over de bodem van de bakvorm. Giet het kaasmengsel in de vorm.

Bak de quiche in 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Related posts:

Snel en makkelijk: Zoete aardappelstamppot
Mama's Koude Schotel
Bonen-Rucola Stamppot met Honing-Mosterd Speklapjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *