SAMSUNG CSC

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien op rode kool maar dat is het niet. Het zijn rode uien. Deze gekarameliseerde uien eet je als topping op een broodje, in een quiche of bij een kaasplankje. Eigenlijk vind ik deze uien (bijna) overal lekker bij.

Voor deze uitjes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Met wat Balsamico azijn en bruine suiker krijgen de rode uien een heerlijk zachte, zoete smaak. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. En je huis ruikt heerlijk tijdens het pruttelen.

Ingrediënten voor een flinke bak uitjes

1 kilo rode uien

135 gram lichtbruine basterdsuiker

120 milliliter Balsamico azijn

2 eetlepels olie

Bereiding

Snijd de uien in dunne, halve ringen.

Verwarm de olie in een braadpan of pan met dikke bodem. Fruit de uien in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.

Voeg de suiker toe en roer door totdat de suiker opgelost is. Voeg de Balsamico azijn toe en roer goed door.

Laat de uien op laag vuur 40 minuten pruttelen. Roer af en toe door. De uien zijn klaar als het vocht verdampt is en de uien plakkerig zijn.

Related posts:

Bietensalade
Komkommersalade
Falafel

1 comment on “Gekarameliseerde Rode Uien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *