SAMSUNG CSC

Je denkt bij een soep met erwten misschien automatisch aan snert ofwel de erwtensoep die we in de winter eten. Maar deze Tuinerwtensoep met munt en feta is een fris soepje dat heerlijk is op een warme zomerdag.

Ik moet bekennen dat ik niet zo gek ben op munt. Waar half Nederland liters munt thee weg slurpt maak je mij echt niet blij met die ‘takkenthee’. Ik vind vaak de smaak van munt te overheersend en word er zelfs een beetje misselijk van. Maar in deze soep is de smaak van munt maar heel subtiel aanwezig en dat vind ik heerlijk. Geeft de soep net dat beetje extra, als je begrijpt wat ik bedoel. En dat in combinatie met de feta maakt het tot een echt zomer gerechtje.

Ingrediënten voor 2 personen

450 gram diepvries tuinerwten

1 liter water

10 gram munt

100 gram feta

Peper en zout

Bereiding

Breng ⅔ van de erwten met de munt en het water aan de kook. Dit is ongeveer 300 gram erwten. Laat de erwten 30 minuten op zacht vuur koken.

Pureer de soep met een staafmixer.

Roer de rest van de erwten door de soep en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Verkruimel de feta in de soep bij het serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *