Salade Gegrilde Perzik

De zomer is officieel begonnen deze week en dat vraagt om een zonnig recept. Vandaag laat ik zien hoe je deze Salade met Gegrilde Perzik kunt maken.

Salades zijn heerlijk op een warme zomerdag. Wat ik zo fijn vind aan salades is dat je er naar hartenlust mee kunt experimenteren. En dat het een ideale manier is om je koelkast leeg te maken. De perzik in deze salade combineert erg goed met het zoute van de spekjes en het zachte van de geitenkaas. Ik doe niet vaak fruit in mijn salades maar dat moet ik echt vaker doen. Deze salade is vrij simpel maar voeg er vooral dingen aan toe die je lekker vind. Wat dacht je van pijnboompitjes? Vergeet vooral de perzik niet te grillen. Dat geeft deze salade net dat beetje extra.

Ingrediënten voor 2 personen

100 gram gemengde sla

2 perziken

100 gram zachte geitenkaas

100 gram gerookte spekreepjes

3 eetlepels Balsamico azijn

Bereiding

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat deze krokant zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Verwijder het vel van de perziken en snijd ze in plakjes.

Verhit een grillpan en smeer deze in met een dun laagje olie. Grill de perzikschijfjes ongeveer 2 minuten op de ene kant en draai daarna om. De schijfjes zijn klaar als er bruine grillstreepjes op zitten.

Verdeel de sla over de borden en verkruimel hierover de geitenkaas. Verdeel de spekreepjes en schijfjes perzik over de salade en besprenkel met de Balsamico azijn.

1 comment on “Salade met Gegrilde Perzik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *