2 minute granola

Eigenlijk mag ik dit geen recept noemen. Deze 2 Minute Granola is zo simpel en lekker dat ik het wel met jullie moest delen.

Misschien mag ik dit ook geen granola noemen. Maar omdat het bedoeld is om bij het ontbijt te eten bij de yoghurt of kwark noem ik het toch zo. Ik zag het idee voor deze granola voorbij komen op Instagram bij Nigella Lawson. Het precieze recept weet ik niet meer maar dat ik onthouden heb is dat je pistachenoten, sesam en honing in een steelpannetje doet, 2 minuten kookt en laat afkoelen. Volgens mij voegde ze nog meer ingrediënten toe maar die kon ik me niet herinneren. Ik kan me voorstellen dat het lekker is met verschillende soorten noten en zaden. Het leek haast te mooi om waar te zijn maar deze granola is echt heerlijk! En een voordeel is dat je geen oven nodig hebt en het echt in 2 minuten klaar is.

Ingrediënten voor 2 personen

40 gram pistachenoten

1 volle eetlepel sesamzaadjes

2 eetlepels honing

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Je kunt ervoor kiezen om de pistachenoten te hakken. Ik liet ze heel. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen.

Laat de granola afkoelen. Serveer met kwark of yoghurt en eventueel wat vers fruit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *