Ontbijt Pita

Pitabroodjes zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als onderdeel van je ontbijt maar deze Ontbijt Pita’s passen perfect binnen een luxe ontbijtje.

Pita broodjes kun je natuurlijk vullen met van allerlei lekkere dingen en zeker als diner met een lekkere vulling met vlees en groenten. Het nadeel van pita broodjes vind ik het aantal in de verpakking. Je houdt er altijd wel een paar over. Zo kwam ik ook op het idee voor deze ontbijt pita’s. Gevuld met scrambled eggs, spekjes en kaas. Een stevig ontbijtbroodje voor bijvoorbeeld het weekend.

Ingrediënten voor 2 personen

2 pitabroodjes

2 eieren

50 gram magere spekreepjes

20 gram geraspte kaas

2 eetlepels melk

Peper en zout

Bereiding

Bak de pitabroodjes volgens aanwijzing op de verpakking in de oven of broodrooster.

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat deze knapperig zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

Klop de eieren los met de melk en voeg daarbij de geraspte kaas.

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Roer 2 a 3 minuten met een spatel door het ei zodat er scrambled eggs ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de pitabroodjes open en schep de scrambled eggs en spekjes in de broodjes.

Related posts:

Eitje in een broodje
Wentelteefjes
No-Bake Nutella Granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *