Limoen Cheesecake

Het is tijd voor een zomers nagerecht. Deze Limoen Cheesecake in een glaasje is heerlijk fris en doet mij meteen aan de zomer denken.

Hebben jullie ook zo’n zin in de zomer? Ik kan niet wachten tot het eindelijk wat beter weer is en we weer lekker van de zon kunnen genieten. Als ik het weerbericht mag geloven komt er zonnig weer aan dus daar ga ik dan maar vanuit. Met dit toetjes haal je meteen de zomer is huis. Het is zo heerlijk fris en het zure van de limoen proef je helemaal niet. De combinatie met de pistachenootjes en de kokoskoekjes is echt hemels!

Ingrediënten voor 6 personen

125 gram kokosbiscuits

25 gram ongezouten roomboter

3 limoenen

225 gram roomkaas

3 eetlepels Griekse yoghurt

1 blikje gecondenseerde melk

1 theelepel vanille extract

40 gram pistachenootjes

Bereiding

Laat de boter in een steelpannetje smelten. Deze mag niet bruin worden.

Verkruimel de koekjes en meng dit met de gesmolten boter zodat alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter. Verdeel dit over 6 glaasjes en druk lichtjes aan. Zet de glaasjes in de koelkast.

Klopt met een spatel de roomkaas los in een grote kom. Voeg de gecondenseerde melk toe melk toe en roer door totdat er een glad mengsel ontstaat.

Rasp de schil van 1 limoen en pers de 3 limoenen uit.

Meng de limoenschil, sap, Griekse yoghurt en vanille extract door het roomkaas mengsel en roer goed door. Verdeel het mengsel over de glaasjes.

Laat de toetjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Hak de pistachenootjes grof en verdeel over de glaasjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *