SAMSUNG CSC

Misschien denk je; alweer een recept voor tomatensoep? Er staan inderdaad al verschillende recepten voor tomatensoep op de site maar deze Geroosterde Tomatensoep wilde ik jullie niet onthouden. Als je gek bent op tomatensoep dan moet je deze soep geprobeerd hebben.

Tomatensoep maak ik eigenlijk veel te weinig. Het is toch vaak wat meer werk dan bijvoorbeeld een groente- of uiensoep. Stiekem koop ik ook wel eens een blik tomatensoep. Lekker makkelijk. Deze geroosterde tomatensoep heeft een bijna romige structuur zonder dat er room aan te pas komt. De aardappel die je gebruikt zorgt ervoor dat de soep wat dikker word. Door de tomaten te roosteren in de oven met de knoflook krijgt de soep een zoete tomatensmaak. Het maken van deze soep duurt misschien wat langer dan het openmaken van een blik uit de supermarkt maar de smaak is zoveel beter. Daar kan geen blik tegenop.

Ingrediënten voor 4 personen

650 gram Roma tomaten

250 gram Cherry tomaten

1 ui

4 tenen knoflook

½ Rode paprika

70 gram tomatenpuree

100 gram aardappels

15 gram verse basilicum

½ Liter groentebouillon

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Halveer de tomaten in de lengte en leg deze in een ovenschaal. Pel de knoflooktenen, kneus deze door ze plat te drukken en leg ze bij de tomaten in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Bak de tomaten 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil en snijd de ui in halve ringen. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en doe hier de ui, aardappel en paprika bij. Bak deze ongeveer 5 minuten zachtjes aan totdat de ui glazig is.

Doe de tomatenpuree in de soeppan en bak ongeveer 1 minuut mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes koken totdat de aardappel zacht is.

Doe de tomaten en knoflook met het vocht uit de ovenschaal in de soeppan en voeg hierbij de basilicum. Pureer met een staafmixer. Breng terug aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Heb je liever een gladde soep? Zeef de soep dan zodat er eventueel velletjes en pitjes achterblijven.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *