panzanella

Vandaag heb ik een heel simpel receptje voor jullie. Deze Italiaanse broodsalade ofwel Panzanella staat in een handomdraai op tafel! En hij is ook nog eens heerlijk.

Als je op internet gaat zoeken naar Panzanella kom je honderden verschillende recepten tegen. Panzanella is een Italiaans voorgerecht wat werd gebruikt om de restjes op te maken. Maar de basis van deze salade is (oud)brood, tomaat, basilicum en een vinaigrette. Het was vroeger een gerecht dat vooral door de arme mensen gegeten werd. Zoals ik al zei is het maken van Panzanella een fluitje van een cent. Kies de ingrediënten die je lekker vind zoals gegrilde paprika, olijf, ansjovis, etc. Doe het allemaal samen in een bak en laat de smaken goed intrekken. Dit is een heerlijk zomers voorgerecht of hoofdmaaltijd met wat extra brood.

Ingrediënten voor 2 personen

1 ciabatta brood, het liefst oud

4 trostomaten

15 gram verse basilicum

½ Rode ui

50 gram groene olijven

4 eetlepels Balsamico azijn

Bereiding

Snijd het brood in stukken. Heb je geen oud brood bak de stukken brood dan 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180˚C. Geen olie gebruiken.

Snijd de tomaten in stukken en de rode ui in halve ringen. Doe dit in een grote bak samen met de olijven, Balsamico azijn en het brood. Vergeet niet al het nat van de tomaten in de bak te doen.

Verscheur ¾ van de basilicum en doe dit bij de rest van de ingrediënten in de bak. Hussel dit goed door elkaar en laat minimaal 30 minuten staan. Serveer met de rest van de basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *