Broodje Omelet.png

Aan inspiratie voor de lunch geen gebrek op mijn blog. Vandaag laat ik je zien hoe je dit deze heerlijke Bacon-Ei Sandwich kunt maken.

Vooral in het weekend neem ik graag de tijd om een lekkere lunch klaar te maken. Doordeweeks eet ik meestal een tosti op mijn werk. Ook heerlijk natuurlijk. De inspiratie voor dit broodje komt van de Hema. Mijn moeder en ik gingen geregeld lunchen bij de Hema als we gingen winkelen en daar verkochten ze ook een vergelijkbaar broodje. Laatst moest ik daar weer aan denken en besloot het broodje meteen te gaan maken. Je kunt dit broodje zowel warm als koud eten. Eigenlijk vind ik de koude variant het lekkerst. Daarvoor moet je dus wel de bacon en ei even af laten koelen. Heb je niet zoveel tijd of geduld dan eet je hem gewoon meteen op.

Ingrediënten voor 1 broodje

1 pistolet naar keuze

2 eieren

2 plakken bacon

Bieslook

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel grove mosterd

Peper en zout

Bereiding

Bak de bacon in een koekenpan zonder olie of boter totdat de bacon knapperig is. Leg deze op een vel keukenpapier.

Kluts de eieren en meng dit met wat zout en peper. Bak het ei in het vet van de bacon. Voeg eventueel wat olie of boter toe als de pan niet vet genoeg is. Als de bovenkant van het ei droog is draai je hem om. Bak nog 1 minuut.

Meng de mayonaise met de mosterd. Snijd het broodje open en besmeer beide zijde met een dun laagje van de mayonaise.

Beleg het broodje met de bacon, ei en bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *