Appelcroissant 2.jpg

Morgen begint officieel de herfst! De nieuwe oogst appels is weer binnen en laat ik nou gek zijn op appels. De komende tijd kun je dus regelmatig een recept verwachten met dit heerlijk stuk fruit. Deze Appel-Notencroissant bijvoorbeeld.

Misschien maak ik me niet populair met deze uitspraak maar ik ben blij dat de herfst begint. Begrijp me niet verkeerd, de zomer is een heerlijk seizoen met al dat heerlijk fruit en de warme zon. Maar 30 graden in september zoals vorige week hoeft voor mij niet. Ik heb lang genoeg genoten van de zomer, nu heb ik zin in de herfst. Misschien vind ik dat nog wel het mooiste seizoen. De kleuren van de bladeren zijn prachtig en ik mag weer na gaan denken over lekkere stoofpotjes en stamppotten. Daarom zet ik vanavond maar meteen zuurkool op tafel. Ook maakte ik vanmiddag deze geweldige croissantjes. Vergelijk het met een appelflap maar dan met croissantdeeg. Heerlijk bij de koffie of bij een uitgebreid ontbijt. En ze zijn ook nog eens snel klaar. Met minimale inspanning maximaal resultaat, daar hou ik van!

Ingrediënten voor 6 croissants

1 rol croissantdeeg voor grote croissants

1/2 stevige zoete appel, ik gebruikte royal gala

2 eetlepels suiker

1 theelepel kaneel

Handje vol pecannoten

1 ei, losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de halve appel in partjes. Zorg dat je 6 partjes hebt. De schil mag je aan de appel laten. Hak de pecannoten in grove stukken. Meng de suiker met de kaneel.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit. Snijd de plakken los op de kartellijn.

Bestrooi de plakken deeg royaal met de suiker maar bewaar wat om de croissants mee te garneren. Bestrooi vervolgens met de noten. Leg een appel partje op het deeg aan de brede zijde. Rol het op zodat je een croissantje krijgt. Vouw eventueel de uiteinden wat naar binnen zodat hij mooi krult. Herhaal dit met de andere croissantjes.

Bestrijk de croissantjes met het losgeklopte ei en bestrooi met de overgebleven suiker.

Bak de croissantjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Appelcroissant.jpg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *