Tonijnsalade.jpg

Mijn liefde voor de lunch is goed te zien op mijn blog. Of het nu nieuwe lunchplekjes ontdekken is of zelf een lekkere lunch maken is mij om het even. De lunch is mijn favoriete maaltijd van de dag. Vandaag heb ik weer een heerlijke lunchtip voor jullie. Dus mocht je nog niet weten wat je vandaag gaat eten maak dan dit broodje met Tonijnsalade.

Ik ben opgegroeid tussen het brood. Mijn ouders hadden een bakkerswinkel en ik heb zelf lang in een bakkerij gewerkt. Inmiddels werk ik met mijn cliënten ook in een bakkerij. Ik kan echt genieten van een broodmaaltijd. Met een boterham met kaas maak je mij niet echt blij maar ik ben gek op broodjes met salades of iets hartigs. Wij aten vroeger ook regelmatig brood als avondeten. Iedere zaterdagavond aten wij brood en harde broodjes met de tafel vol met verschillend beleg. En vooraf mama’s groentensoep, heerlijk!

Het broodje van vandaag heb je zo gemaakt. Met een paar ingrediënten heb je een geweldige lunch. Tonijnsalade is iets wat ik pas een paar jaar lekker vind. Ik denk dat ik het heb moeten leren eten. Nu vind ik het echt heerlijk.

Ingrediënten voor 4 personen

1 blikje tonijn op water, 160 gram

1 kleine rode ui

10 cocktailaugurken

2 eetlepels mayonaise

2 theelepels dijonmosterd

1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

Snijd de rode ui en de augurken in kleine stukjes. Voor hele fijne stukjes gebruik je een keukenmachine.

Laat de tonijn uitlekken en meng met de rest van de ingrediënten.

Serveer op een broodje naar keuze met eventueel wat sla en extra augurk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *