SAMSUNG CSC

Een aantal weken geleden kon je op Instagram zien dat ik aan de slag ging met Speculoos. Ik had wilde plannen maar die lukten niet helemaal zoals ik had gepland. Wel maakte ik deze heerlijke Speculoos Granola.

Op de planning stond het maken van een Speculoos brownie. Het beste van twee werelden leek mij. Na 3 pogingen heb ik het voorlopig even opgegeven. Het wilde maar niet lukken. Even opnieuw nadenken over het recept. Deze granola lukte wel in een keer. De Speculoos geeft de granola een heerlijke koeksmaak. Ik eet deze granola het liefst in een kommetje yoghurt bij het ontbijt maar ik moet eerlijk zijn dat het ook wel erg lekker is om zo uit de pot te snoepen. Tijdens het bakken gaat je huis heerlijk ruiken, ik kon niet wachten tot het uit de oven komt. Ik heb inmiddels mijn tweede lading al klaar staan.

Ingrediënten

150 gram havermout

100 gram Speculoos pasta

3 eetlepels honing

3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel speculaaskruiden

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de Speculoos, honing en basterdsuiker in een hittebestendige kom en zet deze 1 minuut in de magnetron op vol vermogen. Roer goed door. Mocht het nog geen glad mengsel zijn dan kun je het nog 30 seconden terug zetten. Je kunt dit ook au-bain-marie doen.

Doe de havermout met de kaneel in een grote kom en roer even door. Giet het speculaas mengsel erbij en roer door. Zorg dat alle havermout voorzien is van een laagje Speculoos. Het kan best plakkerig zijn.

Schep de havermout op de bakplaat en zorg dat de laag overal ongeveer even dik is. Bak de granola 10 minuten en schud dan even om. Bak vervolgens nog 10 minuten. Laat de granola volledig afkoelen en breek dan in kleinere stukken. Bewaar de granola in een luchtdichte pot/bak.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *