Rocky Road.jpg

Oops… I did it again! Vandaag heb ik weer een geweldig zoet receptje voor jullie. Rocky Road stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en dat had ik al veel eerder moeten doen. De combinatie van de noten, biscuitjes en chocolade is echt hemels.

De zoete recepten vliegen je de laatste tijd om de oren hier op de site. Hoewel ik gek ben op hartige dingen heb ik de laatste tijd veel zin om zoete dingen te bakken. Zeg nou zelf, wie wordt er nou niet gelukkig van chocolade. Misschien heeft het wel te maken met het veranderen van het weer. Lekker met een kopje thee op de bank met een stukje chocolade of een stukje taart. Inspiratie genoeg de afgelopen tijd. Ik snap niet waarom ik deze Rocky Road niet eerder heb gemaakt. De combinatie van noten en chocolade is echt geweldig. Het fijne is dat je zelf je ingrediënten kunt kiezen. Ik ging voor pecan, pistache en walnoot. De biscuitjes die ik heb gebruikt zijn kokosbiscuitjes. Die had ik toevallig nog liggen. Wat ik ook veel op internet zag was het toevoegen van spekjes of marshmallows. Dat heb ik niet gedaan maar lijkt me wel erg lekker.

Ingrediënten voor +/- 20 stukken

300 gram pure chocolade, minimaal 72%

150 gram gemengde noten

100 gram kokosbiscuitjes

125 gram ongezouten roomboter

3 eetlepels honing

Bereiding

Bekleed een brownieblik of ovenschaal met bakpapier.

Smelt de chocolade, roomboter en honing au-bain-marie.

Breek ondertussen de kokosbiscuitjes in grove stukken. Doe deze samen met de noten in een grote bak. Als het chocolademengsel helemaal gesmolten is doe je dit bij de biscuitjes en noten in de bak. Roer dit goed door.

Giet het mengsel in het blik of schaal en dek af met vershoudfolie. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de Rocky Road in ongeveer 20 stukken.

 

1 comment on “Rocky Road”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *