SAMSUNG CSC

Deze koekjes zijn echte klassiekers. Ik denk dat iedereen ze wel kent en heeft gegeten. Er zijn duizenden recepten in omloop en vandaag geef ik je mijn versie van deze heerlijke Chocolate Chip Cookies.

Koekjes bakken is niet een van mijn specialiteiten. Om een of andere reden mislukken de simpelste koekjes nog bij mij. Geen idee hoe het komt en erg jammer want een koekje op z’n tijd vind ik heerlijk. Ze zeggen wel eens dat de aanhouder wint maar ik had bijna de hoop opgegeven wat koekjes bakken betreft. Maar omdat ik vind dat als je een eigen foodblog hebt toch op z’n minst een koekje moet kunnen bakken dook ik nogmaals de keuken in. En zie hier het resultaat. Een heerlijk koekje: krokant van buiten, chewy van binnen. Precies zoals het hoort. En erg makkelijk om te maken. Misschien heb ik het dan eindelijk onder de knie.

Ingrediënten voor +/- 35 koekjes

250 zelfrijzenbakmeel

170 gram ongezouten roomboter

200 gram lichtbruine basterdsuiker

100 gram kristalsuiker

1 eetlepel vanille-extract

1 ei + 1 eidooier

300 gram melkchocolade

1/2 theelepel zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hak de chocolade in grove stukken.

Smelt de boter in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is meng je deze met de suiker en roer goed door. Doe dit in een mengkom en voeg hier het ei, eidooier en vanille-extract bij. Klop dit met een mixer tot een romig mengsel.

Voeg het bakmeel en zout bij het mengsel en roer goed door met een houten lepel. Zorg dat het bakmeel volledig opgenomen is. Roer de chocolade door het deeg.

Voor met je handen of met een lepel ongeveer 35 bolletjes. Duw de bolletjes wat plat en leg op de bakplaat.

Bak de koekjes 15 minuten totdat de randjes bruin van kleur zijn. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat de koekjes verder afkoelen op een rooster.

Chocolate Chip Cookie.jpg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *