Onion Rings.jpg

Als ik tapas ga eten bij mijn favoriete tapas restaurant bestel ik standaard de uienringen ofwel Onion Rings. De zachte zoete smaak van de ui in een krokant jasje vind ik echt onweerstaanbaar. Meestal worden deze ringen gefrituurd maar ik heb een gezondere variant gemaakt uit de oven.

Soms vind ik het jammer dat wij geen frituurpan hebben. Het is een heel bewuste keuze om er geen te hebben. De geur blijft lang hangen en is niet zo prettig en het schoonmaken vind ik eigenlijk ook te veel werk. En is frituren natuurlijk niet echt gezond. Maar voor sommige recepten moet je toch soms iets frituren. Natuurlijk kun je dan met een pannetje met olie aan de slag maar dat vind ik nogal een geknoei. Daarom besloot ik deze onion rings in de oven te maken. Misschien denk je nu dat dat nooit zo lekker kan zijn dan uit de frituur maar niets is minder waar. Ze werden heerlijk knapperig en eerlijk gezegd vond ik ze ook lekkerder. Geserveerd met chilisaus is dit een heerlijk hapje bij de borrel of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere burger.

Ingrediënten voor +/- 20 onion rings

2 grote uien

2 eieren

50 gram bloem

50 gram paneermeel

1 theelepel cajunkruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de uien in dikke plakken. Duw in het midden op een plak ui zodat er ringen overblijven.

Doe de bloem, eieren en paneermeel ieder apart in een bakje. Kluts de eieren en meng het paneermeel met de cajunkruiden.

Haal een uienring eerst door de bloem. Vervolgens haal je de ring door het ei en het paneermeel. Zorg dat de uienring volledig bedenkt is met paneermeel. Leg deze op de bakplaat en herhaal dit met de rest van de uienringen.

Bak de uienringen 20 minuten in de oven en draai halverwege om. Serveer met chilisaus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *