on tour.jpg

Vandaag introduceer ik een nieuwe rubriek. Ik ben van plan om jullie regelmatig een kijkje te geven in mijn leven en te laten zie wat ik allemaal doe. Vaak zullen deze dingen te maken hebben met food want dit is en blijft natuurlijk een foodblog. Ik hoop dat jullie dit leuk vinden om te lezen. Vandaag trap ik af met een dagje naar de Duitse stad Keulen.

Momenteel heb ik vakantie en ben ik samen met Ton een weekje in de Duitse Eifel. Even een weekje genieten van de rust en het lekkere Duitse eten. We zitten ongeveer 90 kilometer van Keulen af dus besloten we om afgelopen vrijdag die kant op te gaan.

IMG_4398.JPG

Met de stoptrein vanuit Lissendorf, het plaatsje waar we verblijven, in 1,5 uur in Keulen. Ideaal als je het mij vraagt: geen gedoe met parkeren van de auto en je stapt midden in het centrum uit. En onderweg genieten van de prachtige omgeving.

keulen-1

Als je het station uit stapt sta je meteen naast de Dom van Keulen. Een enorm imposant gebouw dat er zowel van buiten als binnen prachtig uit ziet. Een echt toeristische trekpleister. Zowel binnen als buiten lopen veel groepen rond die een rondleiding krijgen van een gids. Dat slaan wij over en lopen de stad in.

Keulen 5.jpg

Natuurlijk begint de dag met koffie en taart. In dit geval met cappuccino en gedäckter apfeltorte. Bij veel bakkers in Duitsland hebben ze ook een gedeelte waar je koffie kunt drinken en iets kunt eten. Dat zouden ze in Nederland ook moeten hebben vind ik.

Na deze korte stop gaan we verder met onze stadwandeling en lopen we naar de wijk Belgisches Viertel (Belgisch Kwartier). Een wat hippere wijk waar je veel street-art kunt vinden.

Keulen 2.jpg

Zowel in deze wijk als in de wijk Ehrenfeld vind je geweldige schilderingen. Als je goed rond kijkt zie je overal kunst op de muren of garagedeuren geschilderd. We kregen een tip voor een lunchadresje in deze wijk dus streken we neer bij Salon Schmitz aan de Aachener Straße.

Keulen .jpg

Salon Schmitz is echt een aanrader. Schmitz bestaat uit drie losse panden naast elkaar waarvan een cafe, (afhaal-)foodbar en ijssalon. Als je iets wil eten dan bestel je het bij de foodbar in het middelste pand en kun je het opeten in het café. Ze komen je bestelling dan bij je aan tafel brengen in het café. Wij gingen beide voor een focaccia met gedroogde ham wat erg lekker was. Mocht je je afvragen wat dat roze drankje is: het is rabarberlimonade.

Na de lunch liepen we via de wijk Ehrenfeld naar de andere kant van de stad om een ritje te maken in de kabelbaan. De kabelbaan gaat over de Rijn en je hebt een prachtig uitzicht over stad.

Keulen 3.jpg

Vanuit de gondel had je een geweldig uitzicht over de stad. Natuurlijk moesten we ook even een selfie maken! Na een ritje van ongeveer 15 minuten liepen we weer richting het centrum van de stad.

Na ongeveer 20 km afgelegd te hebben deze dag vonden we dat we wel een biertje verdiend hadden!

Keulen 4.jpg

Op de Heumarkt streken we neer bij Canape. Een gezellig café waar je ook kan eten. Omdat het goed toeven was onder de warmtelampen op het terras besloten we hier ook maar te blijven eten. We deelden vooraf samen de Flamküchen met spek en ui. Omdat we best honger hadden was hij al half op voor ik eraan dacht om hem op de foto te zetten. Als hoofdgerecht kozen we, hoe kan het ook anders in Duitsland, schnitzel. Ton koos de jäger variant en ik ging voor de schnitzel met champignons. Een goede afsluiting van de dag.

Na het eten gingen we stilletjes aan weer richting het station.

IMG_4989.JPG

Op het station nog even wat verwarring omdat echt alle treinen vertraging hadden van minstens 30 minuten en we niet goed wisten welke trein we moesten nemen. Maar gelukkig vertrok onze trein met maar 5 minuten vertraging richting Lissendorf.

Wij vonden Keulen echt een geweldige stad. Zeker een stad waar ik nog eens heen zou gaan. Of je nu houdt van cultuursnuiven, musea bezoeken, winkelen of lekker eten en drinken; Keulen heeft het allemaal!

 

2 comments on “Eefje’s Keuken On Tour… 07-10 Keulen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *