SAMSUNG CSC

In mijn vorige artikel kon je al lezen dat ik een weekje op vakantie was in Duitsland. Niet alleen in Keulen gingen we uit eten maar ook aten we in een dorpje vlakbij ons huisje. Daar at ik aardappel en mosterdsoep. Ik besloot deze te combineren en zie hier het resultaat.

Het restaurant waar we aten was onderdeel van een hotel. Het Krimi Hotel. Dit hotel bevind zich in het plaatsje Hillesheim. Hillesheim staat bekend als het Krimi dorp van Duitsland. Verschillende Duitse Krimi’s spelen zich af in en rondom Hillesheim. Wij kwam toevallig langs dit hotel en besloten hier een hapje te eten. Het beviel ons zo goed dat we er zelf twee keer zijn gaan eten. De eerste keer kozen we beide als voorgerecht de Senf-suppe (mosterdsoep). De tweede keer kozen voor beide voor de Kartoffel-suppe (aardappelsoep). Beide waren echt heerlijk. Toen we thuis kwamen wilde ik deze soepen meteen maken maar dan gecombineerd. En dat bleek een schot in de roos. De aardappel en mosterd zijn een gouden combinatie. Samen met de zoute spekjes is het een heerlijk voorgerecht. Serveer het met wat brood, dan is het een prima avondmaaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

600 gram kruimige aardappels

1 liter groentebouillon

3 eetlepels dijonmosterd

75 gram crème fraîche

1 grote ui

1 teentje knoflook, geperst

100 gram magere spekreepjes

Peper en zout

Bereiding

Schil de aardappels en snijd deze in kleine stukken. Snijd de ui in halve ringen.

Fruit de ui en knoflook aan in wat olie in een soeppan totdat de ui glazig is. Voeg de aardappelblokjes bij en bak 2 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de aardappel gaar is.

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat de spekjes krokant zijn.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de soep met de uitgebakken spekreepjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *