SAMSUNG CSC

Eigenlijk mag ik dit geen recept noemen. Het is namelijk niet veel meer dan een boterham beleggen. Maar toch wilde ik jullie deze toast met gerookte zalm niet onthouden omdat hij zo verschrikkelijk lekker was. Van de foto krijg je toch spontaan honger? Ik wel in ieder geval.

Onze keuken puilt uit van de keuken apparatuur maar een broodrooster hebben we niet. Iets wat ik af en toe best een gemis vind omdat ik een geroosterde boterham met pindakaas op zijn tijd echt heerlijk vind. In dit geval heb ik de boterhammen in de oven onder de grill getoast en dat ging ook prima. De komkommer slierten maakte ik met een spiraalsnijder die ik al bijna een jaar in de kast had liggen maar nog nooit gebruikt had. Omdat hij daar stof lag te happen besloot ik hem voor dit broodje te gebruiken. En het resultaat mag er wezen toch? Dat ziet er net iets feestelijker uit dan plakjes komkommer. Mocht je geen spiraalsnijder hebben dan kun je altijd slierten schaven met een kaasschaaf of plakjes snijden. Voor de smaak maakt het niet uit. Om het broodje wat pit te geven heb ik wat wasabimayonaise gemaakt. Mocht je dat te pittig vinden dan is dit broodje ook heerlijk met wat cocktailsaus. Bestrooien met wat sesamzaadjes en je hebt een feestelijke lunch!

Ingrediënten voor 2 toast

2 dikke plakken wit brood

100 gram gerookte zalm

¼ komkommer

1 eetlepel sesamzaad

2 eetlepels mayonaise

1 theelepel wasabipasta

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de boterhammen op. Leg de boterhammen 10 minuten onder de grill van je oven en draai halverwege om.

Snijd met een spiraalsnijder slierten van de komkommer. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de sesamzaadjes. Als je ze begint te ruiken en de bruin kleuren zijn ze goed. Zorg dat ze niet verbranden.

Meng de mayonaise met de wasabipasta. Smeer dit op de boterhammen en beleg vervolgens met de gerookte zalm. Beleg met de komkommerslierten en bestrooi met de sesamzaadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *