Stoofperen (met alcohol).jpg

Aan de temperaturen is het misschien nog niet helemaal te zien maar het is toch echt herfst. Het seizoen waarop er weer volop peren te krijgen zijn. Hoog tijd om stoofperen te maken dus.

Als ik eerlijk ben is de peer niet een van mijn favoriete fruitsoorten. Maar stoofperen vind ik heerlijk. De moeder van Ton maakt heerlijke stoofperen en we zijn altijd blij als we een potje mee naar huis krijgen. Wij eten ze graag als toetje. In de vanillevla of zo uit het vuistje. Omdat peren nu overal te krijgen zijn besloot ik om zelf eens stoofperen te maken. De variant die ik vandaag laat zien is gemaakt met alcohol, met rode wijn. Binnenkort laat ik je ook zien hoe je lekkere peertjes kunt maken zonder alcohol. En met die peertjes kun je meer dan alleen eten in de vla. Ik maakte er al eens een pavlova en een salade mee. Genoeg mee te variëren dus. Maar stiekem vind ik ze zonder poespas het allerlekkerst!

Ingrediënten

1 kilo Gieser Wildeman peren

250 milliliter rode wijn

+/- 400 milliliter water

2 kaneelstokjes

4 kruidnagels, heel

Bereiding

Schil de peren en laat de peren heel. Verwijder het kroontje maar laat het steeltje zitten.

Doe de peren in een ruime pan en giet hier de rode wijn bij. Giet het water in de pan zodat de peren net onder water staan. De hoeveelheid water kan verschillen afhankelijk van de grote van je pan.

Voeg de kaneelstokjes en kruidnagels toe en breng aan de kook. Laat de peren 1 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan.

Je kunt de peren zowel koud als warm serveren.

 

2 comments on “Stoofperen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *