Pickled Onions 2.jpg

Eigenlijk gebruik ik niet graag Engelse namen voor mijn gerechten maar Pickled Onions beschrijft gewoon het beste deze heerlijke topping. Als ik het dan toch in het Nederlands zou moeten omschrijven komt zoetzure ui het beste in de buurt denk ik.

Laat ik beginnen met het hebben over de kleur. Dat roze is toch prachtig? Ik ben helemaal verliefd op de kleur, maar ook op de smaak van deze uien. Je vraagt je misschien af wat je met deze uien kunt. Nou, van alles! Je moet het echt zien als een topping. Dus eet het op een broodje gezond of hotdog. Maar ook bij warme gerechten is het heerlijk zoals bij de bami of nasi. Voor mij valt het een beetje in dezelfde categorie als zilveruitjes en augurken. En laat ik daar nou gek op zijn! Ook heerlijk in een salade trouwens. Opties genoeg dus om deze heerlijke uien te serveren. En had ik al gezegd dat het bereiden echt een fluitje van een cent is?

Ingrediënten

2 rode uien

250 milliliter appel cider azijn

120 milliliter limoensap

2 kaneelstokjes

4 kruidnagels

75 gram suiker

Snufje zout

Bereiding

Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Leg de uien 10 seconden in kokend water en giet dan af. Zet even apart.

Rooster de kaneelstokjes en kruidnagel 2 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Doe deze samen met de azijn, limoensap, suiker en zout in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken.

Haal het pannetje van het vuur en doe de uien erbij. Laat dit nu helemaal afkoelen. Je zult zien dat de uien verkleuren naar de mooie roze kleur.

Bewaar de uien in een afsluitbare pot of bak.

Pickled Onions.jpg

 

1 comment on “Pickled Onions”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *