Rode Linzensoep 2.jpg

Het recept voor deze soep is niet van mij maar van de Groene Meisjes. Ik had al zoveel goede verhalen over deze soep gehoord dat ik hem wel moest maken. En de verhalen kloppen helemaal: deze soep is echt geweldig lekker!

Nu de dagen weer korter worden en het kouder is buiten krijg ik steeds meer zin in soep. Nu is soep sowieso een van mijn favorieten het hele jaar door. Deze rode linzensoep is echt hartverwarmend. Heerlijk kruidig van smaak. De soep is wat dikker, te vergelijken met erwtensoep. Ideaal als avondmaaltijd met wat brood. De soep vult goed dus wil je hem als voorgerecht eten neem dan niet teveel. Ik kan nu al niet wachten om deze soep weer te maken. Deze soep staat zeker in mijn top 3 lekkerste soepen!

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram gedroogde rode linzen

1 blikje gepelde tomaten

1 blikje kokosmelk

1 ui

2 tenen knoflook

1 rode peper

1 liter groentebouillon

2 theelepels kerriepoeder

2 theelepels komijn

1 theelepel korianderpoeder

½ theelepel kaneel

Lente-uitjes, voor de garnering

Bereiding

Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olie in je soeppan.

Voeg alle kruiden behalve de kaneel toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de gepelde tomaat toe en roer door.

Voeg de bouillon en linzen toe. Halveer de rode peper en verwijder het steeltje, zaadlijsten en zaadjes. Voeg de peper bij de soep. Voeg nu ook de helft van de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe door.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg nu de resterende kokosmelk en kaneel toe en roer goed door.

Serveer de soep met wat gesneden lente-ui.

Rode Linzensoep.jpg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *