SAMSUNG CSC

Bij taco’s dacht ik altijd aan die krokante schelpen met Mexicaanse vulling. Ik ben gek op Mexicaans eten maar die schelpen vind ik wat onhandig eten. Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat er ook soft taco’s zijn. Vandaag geef ik jullie mijn recept.

Laatst gingen Ton en ik in Utrecht eten bij een Mexicaans restaurant en ik herinnerde me weer hoe lekker de Mexicaanse keuken is. In Tilburg ontbreekt wat mij betreft een goed Mexicaans restaurant. Dan zelf maar aan de slag in de keuken. Wat ik zo heerlijk vind aan de Mexicaanse keuken is dat hij zo veelzijdig is en je aan elk gerecht je eigen draai kunt geven. Zelf gebruik ik graag kip als ik wraps of taco’s maak maar je kunt ook prima gehakt of beef gebruiken. En om het geheel af te maken gebruikte ik de heerlijke Pickled Onions waarvan ik laatst het recept met jullie deelde. Je kunt voor deze taco’s kant-en-klare taco kruiden kopen. Dat doe ik ook regelmatig maar je kunt die kruidenmix ook makkelijk zelf maken. Ik laat je hieronder zien hoe je dat kunt doen.

Ingrediënten voor 2 personen

6 kleine wraps

2 kipfilets

1 ui

1 rode paprika

1 klein blikje mais

1 klein blikje zwarte bonen

4 lente uitjes, voor de garnering

Pickled onions, voor de garnering

Voor de kruidenmix:

½ eetlepel chilipeper

½ theelepel (gerookt)paprikapoeder

1½ theelepel komijn

¼ theelepel oregano

¼ theelepel knoflookpoeder

1 theelepel zwarte peper

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.

Fruit de ui aan in wat olie of boter in een wok of hapjespan. Als de ui glazig is voeg je de kip toe. Na een paar minuten voeg je de paprika toe. Bak het geheel door totdat de kip gaar is.

Doe de kruiden bij elkaar in een bakje en meng goed door. Doe dit bij het kipmengsel en zorg dat alles voorzien is van een laagje kruiden.

Laat de mais en zwarte bonen uitlekken en voeg bij in de pan. Warm dit 2 minuten mee door.

Haal de wraps uit de verpakking en verwarm deze 1 minuut in de magnetron.

Schep een flinke lepel vulling op de wrap. Beleg de taco’s eventueel met wat fijngesneden lente-ui en pickled onions.

Taco 1.jpg

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *