SAMSUNG CSC

Het pompoenseizoen is in volle gang. Heerlijk vind ik dat. Daar krijg ik een echt herfstgevoel van. Deze pittige pompoensoep is niet voor watjes. Je hebt waarschijnlijk wel een glaasje water nodig!

Ik ben vast niet de enige die een hekel heeft aan het schoonmaken van een pompoen. Ik blijf het een lastig klusje vinden. Maar omdat pompoen zo lekker is blijf ik de strijd aan gaan. En het resultaat maakt het altijd goed. Bij mijn schoonmoeder in de tuin groeien ieder jaar weer pompoenen en ook dit jaar kreeg ik er een paar mee naar huis. Het liefst maak ik hier toch soep van. Deze variant heeft flink wat pit. Zelf ben ik gek op pittig eten maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier van houdt. Wil je iets minder pit laat dan de peper weg of voeg wat crème fraîche toe bij het serveren.

Ingrediënten

1 pompoen

2 uien

2 tenen knoflook

1 rode peper

1 liter groentebouillon

2 eetlepels kerriepoeder

Bereiding

Halveer de pompoen en schep met een lepel de pitten en vruchtvlees eruit. Snijd met een scherp mes de schil van de pompoen. Snijd vervolgens de pompoen ik blokjes van ongeveer 2 centimeter.

Snijd de uien in halve ringen en verwijder de schil van de knoflook. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in reepjes.

Verhit wat olie in je soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en peper aan. Voeg ook het kerriepoeder toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de pompoenblokjes en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer. Serveer eventueel met een lepel crème fraîche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *