Tomaten Hummus.jpg

Zien eten doet eten is een spreekwoord wat zeker op mij van toepassing is. In mijn geval geldt dit ook voor recepten die ik zie. Ik zag de laatste tijd regelmatig recepten voor hummus voorbij komen dat ik zin had om het ook weer eens te maken. En deze variant met zongedroogde tomaat is nu al mijn favoriet.

Als ik eerlijk ben gaat er niks boven een bakje mango hummus van de Ten Cate markt in Amsterdam. Daar deelde ik al eens het recept van met jullie. Maar aangezien ik niet in de buurt van Amsterdam woon moet ik het toch hebben van mijn eigen kookkunsten. Ik wilde al een tijdje hummus maken maar het kwam er steeds niet van. Stom eigenlijk want het is echt zo gemaakt. De smaak van hummus kan soms wat muf zijn maar in het geval van deze hummus is dat zeker niet zo. Ik gebruik best wat knoflook in mijn hummus omdat ik dat lekker vind maar mocht je daar niet zo van houden dan kun je de knoflook al weg laten. Misschien vraag je je af waar je hummus bij kunt eten? Ik eet mijn hummus graag op een rijstwafel met een plakje tomaat of dip er wat groenten in. Wortel is mijn favoriet. Opties genoeg dus!

Ingrediënten

400 gram kikkererwten, uitlek gewicht

3 eetlepels olijfolie

2 knoflooktenen

4 eetlepels citroensap

75 gram zongedroogde tomaatjes

100 milliliter water

1 eetlepel tahin

1 theelepel zout

Bereiding

Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel af.

Plet de knoflooktenen en verwijder de schil

Doe de kikkererwten, knoflook en tomaatjes in een keukenmachine. Doe hier de tahin, olijfolie, citroensap en zout bij en zet de keukenmachine aan.

Voeg na ongeveer 1 minuut het water toe en laat de keukenmachine verder zijn werk doen. Er zal een romige hummus ontstaan. Als je de hummus te droog vindt dan kun je meer water toevoegen. Doe dit steeds per eetlepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *