Wat doe jij met de pitten uit de pompoen? Niet weggooien hoor! Ik laat je zien wat je met die overgebleven pitten kunt doen!

Het schoonmaken van een pompoen is niet het meest leuke klusje vind ik. Eigenlijk gooide ik het vruchtvlees en de pitjes altijd weg. Heel zonde natuurlijk want je kunt de pitten nog prima gebruiken. Ik kocht vaak een bakje met pompoenpitten in de winkel voor in de salade of in mijn granola. Nooit bij nagedacht dat ik daar natuurlijk de pitten uit mijn eigen pompoen ook voor kan gebruiken. Vanaf nu rooster ik de pitten uit de pompoen en koop ik ze niet meer in de winkel. Helemaal niet moeilijk en net zo lekker.

Ingrediënten

Pompoenpitten uit een pompoen

1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160ºC en pak een bakplaat. Bekleed deze NIET met bakpapier.

Verwijder het vruchtvlees en de pitten uit een pompoen. Was de pitten onder de kraan en verwijder het vruchtvlees. Dep de pitten droog met een schone theedoek of keukenpapier.

Meng de pompoenpitten met de olijfolie zodat alle pitten voorzien zijn van een laagje olijfolie. Verspreid de pitten over de bakplaat.

Rooster de pompoenpitten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *