Pindasoep.jpg

Het heerlijke aan soep vind ik dat je met een paar ingrediënten iets heerlijks op tafel kan toveren. Daar is deze Pindasoep een goed voorbeeld van.

Een tijd geleden maakten we op het werk met de cliënten wekelijks soep voor andere dagbestedingsgroepen. Een leuke activiteit en natuurlijk erg lekker. Iedere week was het weer een sport om een soep te bedenken die we nog niet hadden gemaakt. Ons budget was beperkt maar dat is bij het maken van soep geen obstakel. Ook met een klein budget tover je een goede soep op tafel. Pindasoep kwam ook een keer voorbij. Niet iedereen vond hem lekker maar ik vond hem heerlijk. Hoe we hem toen precies maakte weet ik niet meer dus hierbij mijn eigen recept. Mocht je van pittig houden dan kun je een rood pepertje toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram pindakaas

1 prei

1 grote ui

2 tenen knoflook

100 gram taugé

1 liter groentebouillon

3 eetlepels ketjap

50 gram ongezouten, ongebrande pinda’s

Bereiding

Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

Voeg de bouillon en de pindakaas toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de soep goed door.

Snijd de prei in ringen. Voeg deze met de taugé en ketjap toe aan de soep en kook nog 5 minuten op laag vuur.

Rooster de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter. Voeg deze bij het serveren toe aan de soep.

 

 

Related posts:

Chinese tomatensoep
Mama's Groentensoep
Rina's Kaassoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *