Tosti Peer Gorgonzola.jpg

Na lange tijd heb ik weer eens een lekkere tosti voor jullie! Misschien niet een combinatie waar je meteen aan zou denken maar geloof hij: deze tosti is heerlijk!

Voor deze tosti heb ik rozijnenbrood gebruikt. Vaak blijven er bij ons een aantal sneetjes over en die zijn dus ideaal om te gebruiken om een tosti mee te maken. Deze tosti is iets meer werk dan een gewone tosti met kaas omdat je de peer eerst karamelliseert in de koekenpan. In combinatie met de wat sterkere smaak van de gorgonzola is dat echt heerlijk. En eigenlijk ben ik niet eens zo gek op blauwschimmel kaas. Je kunt ook een andere blauwschimmel kaas gebruiken mocht je dat lekkerder vinden.

Ingrediënten voor 2 tosti’s

4 sneetjes rozijnenbrood

1 conference peer

50 gram gorgonzola

1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

Bereiding

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in blokjes.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de peer. Voeg de basterdsuiker toe en laat de peer karamelliseren. De peer is goed als hij wat zachter is geworden en voorzien is van een laagje suiker.

Verwarm je tosti-ijzer voor.

Beleg een sneetje rozijnenbrood met de peer en leg daarop wat gorgonzola. Bedek met een sneetje rozijnenbrood en leg in het tosti-ijzer.

De tosti is klaar als hij bruin gekleurd is en er bruine grillstrepen op zitten.

 

Tosti Peer Gorgonzola 2.jpg

Related posts:

Lunchwrap met rosbief
Broodje Kip Kerriesalade
Lunchtip: Boterham Geitenkaas Deluxe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *