Pepernoot Fudge.jpg

Hij komt, Hij komt… de Goedheiligman is weer in het land dus staat Eefje’s Keuken de komende weken in het teken van het heerlijk avondje. Vandaag trap ik af met iets heerlijks: Pepernoot Fudge.

Dit is niet het eerste fudge recept en zeker ook niet het laatste. Ik ben verslaafd aan dit heerlijke snoepje. Vooral de variant met witte chocolade vind ik heerlijk. Voor deze Sinterklaas besloot ik fudge te maken met Sinterklaas snoepgoed nr.1: Pepernoten. Technisch gezien zijn dit volgens mij kruidnoten maar hier in Brabant noemen we dit gewoon pepernoten. Hier in huis zijn we inmiddels als bezig aan de tweede kilozak pepernoten. Ton is er gek op maar ik vind eigenlijk de chocolade pepernoten lekkerder. Daarom vind ik deze fudge ook zo lekker. Het is eigenlijk net of je een hap neemt van een witte chocolade pepernoot. Heerlijk. Mocht je zelf liefhebber zijn van pure of melkchocolade dan kun je dat natuurlijk ook gewoon gebruiken!

Ingrediënten voor +/- 25 stuks

300 gram witte chocolade

300 gram gecondenseerde melk

100 gram poedersuiker

45 gram roomboter

50 gram pepernoten

Bereiding

Bekleed een brownieblik met bakpapier. Als je die niet hebt kun je ook een kleine ovenschaal gebruiken.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Smelt de boter in een ander pannetje en roer door de gesmolten chocolade. Zet dit even apart.

Doe de gecondenseerde melk in een grote kom en spatel hier de chocolade doorheen. Spatel hier vervolgens de poedersuiker doorheen. Zorg dat er een glad mengsel ontstaat.

Spatel de pepernoten door het chocolade mengsel. Schep de fudge in het brownieblik en zet minimaal 2 uur in de koelkast totdat de fudge is opgesteven. Snijd de fudge in blokjes

 

3 comments on “Sinterklaas: Pepernoot Fudge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *