SAMSUNG CSC

De titel van deze taart is een mond vol maar zegt alles. Een witte chocolade cheesecake met pepernoot. Ziet hij er niet heerlijk uit? Ik kan je vertellen dat hij nog lekkerder smaakt dan dat hij eruit ziet!

Mocht je mij volgen op sociale media heb het hakblok waar de taart op ligt al voorbij zien komen. Ik kreeg het hakblok van Ton voor mijn verjaardag begin deze maand. Wat een tof cadeau! Het blok ligt nog steeds op een prominente plaats in de woonkamer zodat ik er vaak naar kan kijken. Ik heb hem nog niet gebruikt, dat vind ik zonde. Van mijn schoonvader, die slager is, kreeg ik er een hakbijltje bij. Dat vraagt natuurlijk wel om gebruik dus dat gaat binnenkort gebeuren. Ik maakte deze cheesecake voor mijn verjaardag. Cheesecake is mijn favoriete taart en ik ben gek op de combinatie van chocolade en pepernoten dus de keus was snel gemaakt. Wat is dit lekker zeg! Natuurlijk ook heerlijk om te serveren tijdens Sinterklaasavond. Maak hem de dag van tevoren, dan is hij nog lekkerder!

Ingrediënten

250 gram pepernoten (kruidnoten)

75 gram roomboter

700 gram roomkaas, op kamertemperatuur

150 gram witte basterdsuiker

3 eieren maat L

125 gram crème fraîche, op kamertemperatuur

300 gram witte chocolade

1 theelepel vanille essence

Om te garneren: pepernoten en chocolade pepernoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160ºC en bekleed een springvorm van Ø 24cm met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in met boter of bakspray.

Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine zodat je fijne kruimels krijgt. Je kunt dit ook met de hand doen. Doe de pepernoten in een plasticzak en sla voorzichtig met een deegroller op de zak totdat je fijne kruimels hebt.

Smelt de boter in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is roer je dit door de pepernootkruimels zodat alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter. Druk met de bolle kant van een lepel de kruimels op de bodem van de springvorm. Verdeel de kruimels gelijk en druk goed aan. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bodem vervolgens uit de oven en zet even apart.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Als de chocolade helemaal gesmolten is zet je deze apart om even af te koelen.

Mix ondertussen met een handmixer de roomkaas en de suiker tot een glad mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door. Voeg vervolgens de crème fraîche en vanille essence toe en roer voorzichtig door met een spatel. Voeg als laatste de chocolade toe en roer door.

Giet het mengsel in de springvorm. Bak de cheesecake 50 a 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als de randen stevig zijn maar het midden nog wiebelig. Zet de oven op een kier en laat volledig afkoelen. Zet de cheesecake nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Versier de cheesecake bij het serveren met de pepernoten en chocolade pepernoten.

Pepernoot Cheesecake 2.jpg

1 comment on “Sinterklaas: Witte Chocolade Pepernoot Cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *