SAMSUNG CSC

Met kerst pak je natuurlijk graag uit met een geweldig diner. Ik wel in ieder geval. Met het voorgerecht word meteen de toon gezet voor de rest van de avond. Met deze Zalmcarpaccio begint de avond meteen goed.

Dit jaar ben ik vroeg begonnen met het maken van de gerechten voor het kerstdiner. Nu ik dit typ is het eind september en buiten 25 graden. Voor het gevoel heb ik dus maar een kerstplaatje aangezet. Driving home for Christmas kan natuurlijk het hele jaar! Zelf mag ik dit jaar aanschuiven bij zowel de schoonfamilie als bij mijn zus dus een uitgebreid menu koken hoef ik niet dit jaar. Maar ik kan het vast niet laten toch iets lekkers te bakken om mee te nemen.

Nu even terug naar dit heerlijke voorgerecht. De start van het kerstmenu moet natuurlijk niet te zwaar zijn. Je wil nog kunnen genieten van de rest van de maaltijd. Deze zalmcarpaccio is de ideale start van het kerstdiner. Licht maar toch met een beetje pit van de wasabi mayonaise. Heerlijk om de avond mee te beginnen.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram gerookte zalm

50 gram (wasabi)rucola

8 cherrytomaten

50 gram pijnboompitten

¼ rode ui

1 eetlepel mayonaise

½ theelepel wasabipasta

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. Ze zijn klaar als ze bruin kleuren. Let op dat ze niet verbranden.

Meng de mayonaise met de wasabi. Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.

Verdeel de zalm over de borden en leg daarop de rucola in het midden. Verdeel de tomaten, pijnboompitten en rode ui over de borden. Met een lepeltje of spuitfles verdeel je druppeltjes wasabimayonaise over de borden.

SAMSUNG CSC

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *