Camembert.jpg

Alleen al het uiterlijk van dit voorgerechtje doet mij het water in de mond lopen. Is het geen plaatje? En ik kan je vertellen dat het nog lekkerder smaakt dan het eruit ziet!

Kerstmis staat voor mij voor genieten. Ik vind het heerlijk om uren in de keuken te staan maar ik wil ook tijd doorbrengen met mijn gasten. Daarom is een goede voorbereiding essentieel en kies ik graag voor gerechtjes die niet veel werk zijn maar wel geweldig van smaak zijn. Dat is dit kaasje. Misschien vraag je je af hoe je deze camembert eet? Je deelt hem met je gasten en ‘lepelt’ met wat toastjes of brood de kaas uit het bakje. Door de camembert te verwarmen in de oven word hij zacht en kun je hem makkelijk uit de vorm scheppen. De combinatie met de vijgenjam en noten maakt een feestelijk voorgerecht. Je kunt dit natuurlijk ook serveren bij de borrel.

Ingrediënten

1 camembert, in houten bakje

2 eetlepels vijgenjam

25 gram pistachenoten

25 gram walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hak de pistachenoten en walnoten grof. Meng met de helft van de vijgenjam.

Haal de deksel van de camembert en verwijder het plastic. Leg de camembert terug in de houten bodem. Verdeel de resterende vijgenjam over de camembert. Schep vervolgens het notenmengsel op de camembert.

Leg de camembert op de bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer direct met wat toastjes of stokbrood.

Camembert 2.jpg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *