Chocolademouse 2 ingredienten.jpg

Schrik niet: deze chocolademousse maak je met maar 2 ingrediënten!

Het is echt waar, voor dit nagerecht heb je maar 2 dingen nodig. Slagroom en chocolade. Ook het maken ervan is een fluitje van een cent. Eigenlijk mag ik dit geen receptje noemen. In een notendop: chocolade in slagroom smelten, laten afkoelen en opkloppen. Misschien denk je nu dat dit gewoon chocolade slagroom is maar daar vergis je je. Na het kloppen van het mengsel krijg je een rijke, romige chocolademousse. Maak deze een dag voor je hem wil serveren dan weet je zeker dat hij goed is opgesteven.

Ingrediënten voor 4 personen

400 gram slagroom

200 gram pure chocolade, 58% cacao

Bereiding

Doe de slagroom in een steelpannetje en breng aan de kook. Als er kleine belletjes aan de rand verschijnen voeg je de chocolade toe. Zet nu het vuur laag en roer door tot de chocolade gesmolten is.

Giet het mengsel in een mengkom en laat afkoelen. Zet nog minimaal 1 uur in de koelkast.

Klop het chocolade mengsel 3 minuten met een handmixer tot er een luchtige chocolademousse ontstaat. Schep in glaasjes of bakjes. Je kunt hiervoor ook een spuitzak gebruiken.

Chocolademousse 2.jpg

Related posts:

Kerstrecept: Stoofpeer Pavlova
Kerstrecept: Kiekeboe Stercake
Kerstrecept: Worstenbroodje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *