Beenham.jpg

Het is bijna zover, kerstmis. Je hebt waarschijnlijk je kerstmenu al gemaakt maar mocht je nog twijfelen heb ik nog wat laatste inspiratie. Dit beenhammetje uit de oven is ideaal als je veel gasten krijgt en je niet de hele dag in de keuken wil staan.

Misschien heb je je kerstboodschappen al in huis en je menu helemaal uitgestippeld. Dit beenhammetje is namelijk ook heerlijk na de kerstdagen. Het fijne aan dit gerechtje is dat je met minimale inspanning toch iets heerlijks op tafel zet. Het enige dat je moet doen is de ham insmeren met een marinade naar keuze en de oven doet de rest. En mocht je wat over hebben dan eet je hem de volgende dag op een broodje. Koud is beenham namelijk ook heerlijk.

Ingrediënten voor 6 personen

1 beenham, ongeveer 600 gram vlees

Voor de marinade:

1 eetlepel honing

1 eetlepel Dijon mosterd

1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de honing met de mosterd en olijfolie. Smeer de beenham hiermee in.

Leg de beenham in een ovenschaal en bak ongeveer 60 minuten is de voorverwarmde oven.

Pak de beenham in aluminiumfolie in en laat 10 minuten rusten voor je hem aansnijdt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *