Bietencarpaccio.jpg

Carpaccio heb je in vele varianten, niet alleen de bekende rundvlees variant. Deze carpaccio van biet is een heerlijk licht voorgerechtje.

Na de feestdagen ben ik wel toe aan wat gezondere, lichte maaltijden. Ik heb, net als vele van jullie, genoten van veel en lekker eten in de maand december dus nu maak ik weer even pas op de plaats. Ik at deze bietencarpaccio als lunch maar als voorgerecht steelt dit zeker de show tijdens een diner. Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke gerechtje. De combinatie van biet, mozzarella, basilicum en balsamico is echt heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram voorgekookte bieten

½ bol mozzarella

15 gram basilicum

20 gram pistachenoten

Balsamico crème

Bereiding

Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter. Als je de noten begint te ruiken dan zijn ze klaar. Hak deze grof.

Snijd de bietjes in dunne plakken en verdeel over de borden. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de biet.

Verscheur de basilicumblaadjes en verdeel dit samen met de pistachenoten over de borden. Druppel er wat van de balsamico crème overheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *