SAMSUNG CSC

Misschien heb je na oud en nieuw je buik vol van appelflappen maar wat mij betreft kan een appelflap heel het jaar door. Daarom deel ik het recept nu nog met jullie!

Appelflappen is naast cake vaak de eerste dingen die je van je moeder of oma leert bakken. In mijn geval is dat niet zo want mijn moeder houdt nou eenmaal niet zo van bakken. Helemaal niet erg hoor, het is allemaal goed gekomen met mij! Ik kan me nog herinneren dat we op de middelbare school tijdens verzorging ook een aantal keren kookles hebben gehad. De eerste les was het koken van een ei en ik geloof dat les twee het bakken van appelflappen was. Ik weet niet zeker of ik mijn appelflappen nu nog hetzelfde maak maar 1 ding is zeker: een zelfgemaakte appelflap smaakt natuurlijk het allerlekkerst. Zeker als hij nog een beetje warm is.

Ingrediënten voor 4 appelflappen

4 plakken bladerdeeg, uit de vriezer

1 appel

1 eetlepel rozijnen

1 eetlepel suiker + extra om te bestrooien

1 theelepel kaneel

1 losgeklopt ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakken ontdooien.

Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng met de eetlepel suiker, kaneel en rozijnen.

Schep iets meer dan een eetlepel van het appelmengsel in het midden van het bladerdeeg. Vouw de punten diagonaal naar elkaar toe zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed op elkaar. Met de tanden van een vork kun je eventueel de randen nog wat stevig op elkaar drukken. Zo ontstaat er ook een kartel patroon.

Leg de flappen op de bakplaat en besmeer met het losgeklopte ei. Bestrooi met flink wat suiker.

Bak de appelflappen 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *