Oreo Muffins 2.jpg

De naam van deze heerlijke cupcakes is een mond vol maar zegt genoeg: Oreo! Pindakaas! Dit is een recept voor als je eens goed wil zondigen.

In een tijdschrift zag ik ergens eens een cupcake die er zo uit zag als deze. Sindsdien bleef het in mijn hoofd zitten en het is er nu eindelijk eens van gekomen om ze te maken. Donkere chocolade cupcakes met daarin twee oreo’s en pindakaas. Ik geloof niet dat ik iets beters kan verzinnen. En zien de laagjes er niet geweldig uit? Wat mij betreft had er nog iets meer pindakaas in gemogen. Het zoute van de pindakaas smaakt namelijk echt hemels. Als je een liefhebber bent van oreo’s en pindakaas dan moet je deze maken.

Ingrediënten voor 6 cupcakes

12 oreo’s

2 eetlepels pindakaas

100 gram chocolade

100 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram roomboter, op kamertemperatuur

2 eieren

100 gram donkerbruine basterdsuiker

1 eetlepel cacaopoeder

6 cupcake papiertjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C en zet de papiertjes in een muffintray.

Klop de suiker met de roomboter luchtig met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao boven het beslag en spatel het voorzichtig door elkaar.

Smelt de chocolade au bain marie. Spatel dit vervolgens door het beslag.

Besmeer alle oreo’s aan een kant met een laagje pindakaas en druk er twee op elkaar. Zet de dubbele oreo’s in een cupcake papiertje in de bakvorm.

Verdeel het beslag over de oreo’s in de bakvorm. Schep eerst met een lepel wat beslag op de oreo’s en sla voorzichtig met de bakvorm op het aanrecht zodat het beslag zich goed verdeeld in de vorm. Vul de vormpjes helemaal met het beslag.

Bak de cupcakes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Als deze er schoon uit komt zijn de cupcakes gaar.

Laat afkoelen op een rooster.

Oreo Muffins.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *