Nutella granola.jpg

Nutella, wie is er niet gek op? Met het ontbijtrecept van vandaag begin je je dag met een van de lekkerste dingen op de wereld!

Vroeger gingen er heel wat potten nutella doorheen bij ons thuis. Ik denk eigenlijk dat mijn moeder en zus nu ook altijd een pot nutella in huis hebben. Hier in huis ook trouwens. Een boterham met nutella, en dan het liefst een witte, is echt een traktatie. Daar kan ik echt van genieten. Het is ook erg lekker om wat grof zeezout op je boterham met nutella te strooien. Geloof me, dat is echt hemels lekker. Ik ben gek op de combinatie van zoet en zout. Deze nutella granola is ook echt een traktatie. Hiermee begin je de dag meteen goed. Misschien niet iedere dag, maar in het weekend mag je best een beetje zondigen toch? En het mooie is dat deze granola binnen 10 minuten klaar is. Je hoeft hem namelijk niet te bakken in de oven.

Ingrediënten

100 gram havermout

2 eetlepels nutella

1 theelepel cacaopoeder

2 eetlepels honing

50 gram gemengde ongebrande ongezouten noten

25 gram ongezouten roomboter

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de nutella, honing, boter en cacao in een steelpannetje en laat op zacht vuur smelten. Roer goed door.

Hak ondertussen de noten grof.

Doe de havermout en noten bij het nutella mengsel in het steelpannetje en roer goed door zodat alles van een laagje nutella is voorzien. Bak dit mengsel 5 minuten mee in het pannetje.

Verspreid de granola over de bakplaat en laat afkoelen. Als het mengsel volledig afgekoeld is breek je het in stukken. Bewaar de granola in een luchtdichte bak of pot.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *