Stroopwafel Rotsjes.jpg

Voor deze rotsjes heb je maar twee ingrediënten nodig. Je kunt het vast wel raden: het zijn stroopwafels en chocolade.

Bij de Hema zag ik laatst zakjes met verschillende soorten rotsjes liggen. Deze variant met stroopwafel lag er ook bij. Ik dacht meteen dat ik die zelf ook wel kan maken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik vind de combinatie van stroopwafel en chocolade echt heerlijk. Ik geloof dat ze in de supermarkt ook stroopwafels verkopen waar al een laagje chocolade om zit. Het fijne aan deze rotsjes is ook dat je ze in 5 minuten gemaakt hebt. Ideaal dus.

Ingrediënten voor +/- 10 rotsjes

3 stroopwafels

100 gram melkchocolade

Bereiding:

Bekleed een bakplaat of groot bord met bakpapier.

Smelt de chocolade au-bain-marie.

Breek ondertussen de stroopwafels in stukjes van ongeveer 1 à 2 centimeter.

Als de chocolade gesmolten is roer je de stroopwafelstukjes door de chocolade. Zorg ervoor dat alle stukjes voorzien zijn van een laagje chocolade.

Schep met een lepel een hoopje koek op de bakplaat. Herhaal dit tot je geen koek meer over hebt.

Laat de rotsjes minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

Related posts:

Sinterklaas: Pepernoot Truffels
Zoete Zondag: Rolo Pretzel Bites
Kinder Bueno Fudge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *