SAMSUNG CSC

Het is misschien nog winter maar stiekem ben ik wel toe aan de lente. Omdat ik in de winter ook graag een salade eet deel ik vandaag het recept voor deze heerlijke Griekse salade.

Het fijne aan deze Griekse salade vind ik dat je met weinig ingrediënten toch een heerlijke salade op tafel kunt toveren. Officieel is de Griekse salade met Kalamata olijven maar die had ik niet tot mijn beschikking. Ik heb voor mijn versie dus groene olijven gebruikt omdat ik die heerlijk vind. Als ik een bakje in huis heb is die in een mum van tijd op. Voor deze salade ook geen dressing waar je veel ingrediënten voor nodig hebt. Alleen wat olijfolie en rode wijn azijn. Simpel maar overheerlijk

Ingrediënten voor 2 personen (als maaltijd)

1 groene paprika

8 rijpe tomaten

100 gram feta kaas

1 kleine rode ui

¼ komkommer

16 olijven

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel rode wijn azijn

Oregano

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen, de komkommer in plakjes, de paprika in reepjes en de tomaat in vieren. Snijd de feta in blokjes. Verdeel dit over de borden en leg hierbij ook de olijven.

Meng de olijfolie met de azijn en verdeel over de borden. Bestrooi met wat oregano.

 

 

 

Related posts:

Koude pastasalade met kip
Aardappelsalade met Salami
Salade met Gegrilde Groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *