Broodje Ragout

Je kent vast wel het klassieke pasteitje in een pasteibakje van bladerdeeg. Ik besloot de ragout eens anders te serveren en een broodje te gebruiken.

Ragout maken is erg simpel en je maakt het met een paar ingrediënten. Met de vulling kun je variëren maar mijn favoriete vulling is kip en champignons. Bij ragout moet ik eigenlijk aan kerstmis denken. Het is wat mij betreft een klassiek kerstrecept. Maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door eten. Omdat Ton laatst zei dat hij zin had in ragout besloot ik het weer eens te maken. Geserveerd in een uitgehold broodje heb je een erg smakelijke lunch.

Ingrediënten voor 4 personen

2 kipfilets

125 gram champignons

75 gram bloem

75 gram ongezouten roomboter

½ liter melk

4 grote harde broodjes, zoals Italiaanse bollen

Bereiding

Kook de kipfilets +/- 10 minuten in water met een snuf zout. Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar zodat je slierten krijgt.

Snijd de champignons in plakken.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer door met een houten lepel. Blijf ongeveer 1 minuut roeren totdat er een soort deegbal ontstaat. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

Breng dit al roerend aan de kook. De ragout zal steeds wat dikker worden. Voeg de champignons en kip toe en laat zachtjes doorkoken totdat de ragout de juiste dikte heeft.

Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het kapje van het broodje en hol deze uit. Schep wat van de ragout in het broodje en leg hier het kapje op.

 

 

Related posts:

Lunchwrap met rosbief
Lunchwrap met Gerookte Kip
Tosti met Peer en Gorgonzola

1 comment on “Lunchtip: Ragout in een broodje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *